Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست‌وزیر یونان در جریان سفر به عربستان به منظور تقویت مناسبات با کشورهای حوزه خلیج فارس، از ترکیه خواست دست از "خودنمایی تهاجمی" برداشته و بر سر مناقشه دریایی وارد مذاکره شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان هشدار داد که کشورش "بسیار بسیار با دقت خطوط" خودشان را اوایل همین ماه بعد از امضای توافق های دفاعی با ایالات متحده و فرانسه رسم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر یونان همچنین سه‌شنبه پیش از سخنرانی در نشست "ابتکار سرمایه گذاری آینده" با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و ولیعهد بحرین گفتگو کرد.

میتسوتاکیس در این نشست سالانه موسوم به "داووس صحرا" که بن سلمان در آن حضور داشت، گفت: ما ایمنی داریم. فکر نمیکنم تهدید وابسته به جغرافیای سیاسی در کار باشد. و من فکر میکنم که در پایان راه، ترکیه هم متوحه خواهد شد که این خودنمایی تهاجمی در شرق مدیترانه قرار نیست راه به جایی ببرد. فکر می‌کنم ما اتحادهای خود را ایجاد کرده‌ایم و ما خطوط خود را بسیار بسیار واضح ترسیم کرده‌ایم.
او افزود: و من امیدوارم که در مقطعی، ترکیه به طور سازنده با ما تعامل کند تا یکی از مهمترین مسائل باقیمانده ما، یعنی ترسیم سواحل دریایی، حل شود. ما همیشه آماده گفتگو هستیم، اما مرعوب نخواهیم شد و نمی پذیریم که حقوق حاکمیتی خودمان به خطر بیفتد.
در همین حال، بن سلمان روز سه شنبه مذاکراتی با نخست وزیر یونان در خصوص روابط دوجانبه و فرصتهایی برای ارتقای جنبه های همکاری میان دو کشور در حوزه های مختلف برگزار کرد. آنها همچنین درباره تحولات منطقه ای و بین المللی برای حمایت و تقویت امنیت و ثبات در این منطقه رایزنی کردند.

دو طرف تصمیم گرفتند فناوری های حمایتی و صنایع نظامی را بومی سازی کنند و در عین حال با هدف ارتقا و توسعه این همکاری ها برای دستیابی به امنیت و ثبات برای کشورهای خود تلاش کنند. در بیانیه ای که در پایان گفت و گوهایشان منتشر شد، آمده است که مقامات در مورد فرصت های آینده برای همکاری های اقتصادی و فعال سازی مشارکت های تجاری و سرمایه گذاری در چارچوب چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی گفتگو کردند.

آنها بر اهمیت همه تلاش ها برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع برای بحران یمن بر اساس سه مرجع ابتکار خلیج  فارس و مکانیسم اجرایی آن، نتایج گفتگوی جامع ملی و قطعنامه های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه ۲۲۱۶ تاکید کردند. آنها همچنین حملات پهپادی و بالستیکی حوثی ها در یمن به سمت اراضی عربستان را محکوم کردند.

رهبران این دو کشور همچنین بر ضرورت تقویت مشارکت بین المللی برای مبارزه با افراط گرایی و تروریسم تاکید کردند. در این بیانیه مشخص شد که مقامات موافقت کردند تا امکان ایجاد صندوق سرمایه گذاری مشترک را بررسی کنند.

عربستان سعودی از مشارکت مستقیم بخش خصوصی یونان با طرف سعودی خود در زمینه تاسیسات نمک‌زدایی، آب آشامیدنی، خطوط آب، تصفیه فاضلاب و غیره استقبال کرد. آنها امیدوارند همکاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر، صنایع نظامی و دارویی و خدمات لجستیکی را تقویت کنند.

علاوه بر این، دو طرف توافق کردند که جلسات منظم سرمایه گذاری بین عربستان و یونان را ترتیب دهند که چندین رهبر تجاری و رؤسای مؤسسات بخش خصوصی از هر دو کشور را گردهم می‌آورد.

در این نشست بر ضرورت مسئولیت پذیری جامعه بین‌الملل در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و توقف هرگونه مداخله در امور داخلی کشورها برای دستیابی به امنیت و ثبات در خاورمیانه و جهان تاکید شد. طرف یونانی از آنچه تلاشهای عربستان در حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواند، تجلیل کرد.  


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: يونان تركيه نخست وزیر یونان سرمایه گذاری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۱۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزیر دفاع ایران با وزیر دفاع بلاروس

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سرتیپ آشتیانی در دیدار با همتای خود ضمن اشاره به اهمیت جمهوری بلاروس در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت: دو کشور در مورد مسائل مهم منطقه‌ای و جهانی دارای دیدگاه مشترک بوده و همواره از اقدامات و مواضع یکدیگر حمایت می‌کنند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به موضوع فلسطین به عنوان یک مسئله مهم جهانی گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر نسل کشی و ارتکاب جنایت جنگی در یک اقدام تروریستی با حمله به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه کنوانسیون‌های بین المللی را زیر پا گذاشته و متعاقباً پاسخ ایران به این رژیم مطابق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بود.

وزیر دفاع ادامه داد: انتظار ما از کشورهای دوست و مستقل این است که نقض آشکار قوانین بین المللی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم نمایند.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به ظرفیت‌های متنوع و مختلف دو کشور در حوزه‌های نظامی و دفاعی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت و ارتقای این همکاری‌ها تاکید کرد.

در این دیدار دو طرف همچنین بر ظرفیت‌های موجود و همکاری دو جانبه بر ضرورت اجرای موافقت نامه‌های دفاعی و تخصصی تاکید نمودند.

وزیر دفاع بلاروس نیز در این دیدار با اشاره به حمله ظالمانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران این اقدام را زیر پا گذاشتن حقوق بین‌المللی توصیف و پاسخ محدود جمهوری اسلامی ایران به اقدام این رژیم را که متضمن مدیریت تنش و عدم گسترش آن بود را عاقلانه و مدبرانه توصیف کرد.

وی در این دیدار اظهار داشت: با وجود فشار و تحریم کشورهای غربی علیه این کشور "مینسک" آمادگی خود را جهت توسعه و تقویت همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های مختلف اعلام می‌نماید.

کد خبر 6089718 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • دیدار ایلان ماسک با نخست وزیر چین در پکن
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • دیدار وزیر دفاع ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم