Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشای رسوایی جاسوسی از یک مقام اپوزیسیون در یونان توسط سرویس اطلاعاتی، این کشور را در آستانه بحران و بی ثباتی سیاسی قرار داده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، افشای جاسوسی از یک روزنامه‌نگار و یک مقام سیاسی اپوزیسیون در یونان توسط سرویس اطلاعات این کشور منجر به بحرانی سیاسی شده و ارکان دولت یونان را متزلزل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسوایی شنود هفته گذشته در جریان نگرانی روزافزون اتحادیه اروپا درباره استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی رخ داد و جنجالی سیاسی در یونان ایجاد کرد.

"نیکوس آندرولاکیس"، رهبر حزب اپوزیسیون سوسیالیست پاسوک یونان و عضو پارلمان اروپا، روز جمعه گفت متوجه شده است که سرویس اطلاعاتی به مکالمات او گوش کرده است.

اوایل همان روز، رئیس سرویس اطلاعاتی یونان و رئیس دفتر نخست وزیر پیامد این افشاگری برکنار شدند.

یک سخنگوی دولت یونان گفته بود سرویس اطلاعاتی مکالمات آندرولاکیس را شنود کرده است ولی این شنود با دستور مستقیم دادستان و به‌صورت قانونی بوده است.

ماه‌ها پیش هم مشخص شد که تاناسیس کوکاکیس، گزارشگر مالی از طریق تلفن هدف جاسوسی قرار گرفته است، نرم‌افزار جاسوسی Predator در تلفن همراهش شناسایی شد. هفته گذشته معلوم شد که سرویس اطلاعاتی یونان این روزنامه‌نگار را زیر نظر گرفته است.

نه‌ تنها کوکاکیس، بلکه نیکوس آندرولاکیس، رهبر حزب سوسیالیست پاسوک، سومین حزب بزرگ این کشور و عضو پارلمان اروپا هم متوجه شد که تلاشی برای نصب نرم‌افزار جاسوسی Predator روی تلفن همراه او انجام شده است. این سیاستمدار اروپایی روی لینکی که نرم‌افزار را فعال می‌کرد کلیک نکرد و البته سرویس امنیت سایبری پارلمان اتحادیه اروپا را روشن کرد.

رئیس سرویس اطلاعاتی یونان و رئیس دفتر نخست وزیر که در جریان این رسوایی استعفا کردند اعلام کرده‌اند که در این باره به نخست وزیر اطلاع‌رسانی نکرده‌اند، اما میتسوتاکیس در سال 2019، مستقیماً پس از پیروزی در انتخابات، مسئولیت سرویس اطلاعاتی در کشورش را به‌عهده گرفت، با وجود این، دولت همچنان هرگونه ارتباط با نرم‌افزار جاسوسی Predator و دو رسوایی شنود را رد می‌کند.

در 22 آگوست، پارلمان یونان قرار است به این رسوایی شنود تلفنی رسیدگی کند.

اس ار اف سوئیس در گزارشی به این رسوایی شنود پرداخته و نوشت: سیاست یونان با رسوایی استراق سمع متزلزل شده است. کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان سکوت را شکسته و به این قضیه اعتراف کرده است. با این حال، او ادعا کرد که چیزی در مورد آن نمی دانسته است. اما همچنان بسیاری از سوالات در این باره بی پاسخ مانده اند، مخالفان در حال حاضر از واترگیت یونانی صحبت می کنند.

در یونان گمانه‌زنی‌هایی درباره دلایل این استراق سمع وجود دارد: به گفته "کورینا جسن"، روزنامه‌نگار مستقر در آتن، دولت محافظه‌کار کنونی ممکن است علاقه‌مند بوده باشد بداند که حزب اپوزیسیون پاسوک پس از انتخابات بعدی با کدام حزب دیگر همکاری خواهد کرد.

بر اساس بیانیه میتسوتاکیس، هنوز مشخص نیست که چه کسی این عملیات شنود را انجام داده است - یا چه کسی ممکن است شنود شده باشد. جسن در این باره گفت: دولت میتسوتاکیس به عنوان یکی از اولین اقدامات خود پس از روی کار آمدن، سرویس اطلاعاتی را مستقیماً زیر نظر نخست‌وزیر قرار داد. بنابراین میتسوتاکیس کنترل کاملی بر سرویس اطلاعاتی دارد و از این رو تردیدهایی وجود دارد که آیا آنها چیزی در مورد عملیات استراق سمع می دانستند یا خیر. به گفته وی احتمالاً دستور کارزار استراق سمع با انگیزه سیاست حزبی بوده است که البته با تمام قوانین در تضاد است.

دولت یونان همیشه خرید نرم افزار جاسوسی "Predator" را رد کرده است، اگرچه قبلاً مشخص شده بود که یک روزنامه نگار یونانی با این نرم افزار زیر نظر گرفته شده است و شرکت توزیع کننده آن هم دفتری در آتن دارد. علاوه بر این، به گفته جسن، روزنامه نگار یونانی ، بر اساس تحقیقات انجام شده، ارتباطی بین مدیر شرکت توزیع این نرم افزار جاسوسی و رئیس دفتر نخست وزیر یونان وجود دارد. جسن در این باره گفت: این نرم‌افزار جاسوسی نقطه گیر بزرگی در کل ماجراست.

در این میان تصمیم گرفته شده تا کمیته تحقیق و تفحص مجلس درباره این موضوع تشکیل شود. با این حال، گفته می شود که سرویس اطلاعاتی یونان پیش از این پرونده های جاسوسی از اندرولاکیس را از بین برده است.

با این همه جسن بر این عقیده است که در میان مدت، مطمئناً اوضاع در چشم انداز سیاسی یونان به دلیل عملیات شنود سخت تر خواهد شد. این روزنامه نگار برجسته یونانی بر این عقیده است، از آنجایی که پس از انتخابات بعدی تا یک سال دیگر هیچ حزبی نمی تواند به تنهایی در این کشور حکومت کند و روابط بین محافظه کاران و پاسوک اکنون تیره شده است، این ماجرای شنود می‌تواند کشور را در درازمدت وارد مرحله بی ثباتی کند.

واژگونی قایق حامل پناهندگان در سواحل یونان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار یونان اخبار یونان سرویس اطلاعاتی یونان نرم افزار جاسوسی روزنامه نگار رسوایی شنود استراق سمع نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۷۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت

در حالیکه حملات اشغالگران برای دویست و سومین روز ادامه دارد، مقاومت فلسطین نیز همچنان به مقابله با سربازان و خودروهای اشغالگر در محورهای مختلف ادامه می‌دهد و مقر فرماندهی لشکر غزه در «ارتش اشغالگر» را هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، در ادامه تجاوزات اشغالگران، سه فلسطینی در نتیجه بمباران ساختمان صلیب سرخ محل اسکان آوارگان در خیابان الوحده شهر غزه توسط صهیونیست‌ها به شهادت رسیدند.

یک فلسطینی نیز در حالی که در زمین کشاورزی خود در منطقه الزهرا در جنوب غربی شهر غزه کار می‌کرد، در تیراندازی نیروهای اشغالگر به سمت وی ​​به شهادت رسید.

در همین حال یک ماهیگیر در حین کار در سواحل رفح بر اثر تیراندازی نیروهای اشغالگر شهید و یک نفر دیگر زخمی شد.

نیروهای اشغالگر همچنین چندین ساختمان مسکونی را در شهر المغراقه در شمال اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه منفجر کردند.

توپخانه رژیم صهیونیستی نیز اردوگاه‌های نصیرات و البریج در مرکز نوار غزه هدف قرار داد.

این در حالی است که گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس اعلام کرد که یک مقر جدید نظارت و جاسوسی رژیم صهیونیستی در شرق جحر الدیک در مرکز نوار غزه را با گلوله‌های خمپاره منهدم کرده است.

گردان‌های القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در فلسطین نیز تاکید کرد که تجمعی از سربازان اشغالگر را در محور جنگی در نتزاریم، در جنوب شهر غزه، با رگبار خمپاره‌های کالیبر سنگین هدف قرار داد.

گردان شهدای الاقصی نیز مسؤولیت هدف قرار دادن تجمع نظامیان و خودروهای اشغالگر در همین محور جنگی را بر عهده گرفت.

همچنین گردان‌های مجاهدین، شاخه نظامی جنبش مجاهدین تاکید کرد که مبارزانش یک مقر فرماندهی متعلق به لشکر غزه در ارتش اشغالگر در شهرک «ریعیم» را با شلیک موشک منهدم و اعلام کردند که این هدف در پاسخ به تجاوزات مداوم اسرائیل علیه مردم فلسطین صورت گرفت.

القسام روز پنجشنبه تاکید کرد که ۲ گروه نیروی مکانیزه اسرائیلی را فریب داده و در ۲ کمین مین جداگانه در منطقه المغراقه قرار داد. این گروه مقاومت تاکید کرد که این ۲ کمین را با استفاده از مواد منفجره و موشک‌های هواپیماهای اف ۱۶ اسرائیل انجام داده که به سمت غیرنظامیان فلسطینی شلیک شد اما منفجر نشدند.

همچنین مبارزان آن اعلام کردند که با خمپاره‌های کالیبر سنگین، نیروهای اشغالگر اسرائیلی حاضر در محور «نتزاریم» را نابود کرده‌اند.

رسانه‌های نظامی گردان‌های القسام فیلمی را منتشر کردند که در آن عملیات تک تیراندازی ویژه علیه یک افسر اسرائیلی در بیت حانون در شمال نوار غزه را نشان می‌دهد.

گردان‌های القدس نیز صحنه‌هایی از بمباران سدیروت، نیرعام و شهرک‌های اطراف غزه را با گلوله‌های موشکی منتشر کردند.

گردان‌های مجاهدین همچنین تاکید کردند که مجاهدان آنها شهرک‌های بئیری و ناحل عوز و غلاف غزه را در پاسخ به جنایات اشغالگر با رگبار موشکی هدف قرار دادند.

در این راستا ارتش رژیم صهیونیستی بدون اشاره به ماهیت درگیری‌هایی که منجر به مجروح شدن آنها شد، اعلام کرد که ۱۱ نظامی در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه مجروح شده‌اند. با این اطلاعیه، تلفات شناسایی شده ارتش اشغالگر از آغاز جنگ در هفتم اکتبر گذشته به ۳۳۰۵ نفر رسید که از این تعداد ۱۵۸۴ نفر در تهاجم زمینی ۲۷ همان ماه مجروح شده‌اند.

همچنین تیپ ناحال که نوار غزه را به ۲ بخش تقسیم کرده این باریکه را ترک کرده و به جای آن ۲ تیپ‌ ذخیره ۲ و ۶۷۹ به رهبری لشکر ۹۹ برای کنترل منطقه وارد این باریکه شدند.

منابع عبری گفتند که طی سه ماه گذشته به سرلشکر ناحال وظیفه حفظ کریدور تقسیم کننده نوار غزه سپرده شد.

ارتش اشغالگر مدعی شد که سربازان تیپ حدود ۱۰۰۰ نیروی مقاومت را در کریدور به شهادت رسانده و ۲۰ کیلومتر تونل را تخریب کرده‌اند.

ارتش اشغالگر به لشکر یگاد استراحت کوتاه داده تا برای مأموریت بعدی غزه، یعنی حمله به رفح، آماده شود.

به عنوان بخشی از تدارکات برای تهاجم به رفح، بر اساس داده‌های ارتش اشغالگر، تاکنون حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار شهروند از منطقه شمال به منطقه المواصی و خان ​​یونس آواره شده‌اند. ارتش گفت که حدود ۱.۲ میلیون نفر هنوز در رفح هستند و ارتش برای بیرون آوردن آنها بعدا تلاش خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • گفت و شنود/ آب شد!
  • حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت